Açık Kaynak E-Ticaret Siteleri
Küreselleşme kavramının giderek sürat kazandığı ve kapsamını her geçen gün genişlettiği Dünya’da, küresel piyasalarda kalıcı ve güçlü bir pozisyon elde edebilmek için bilgi-iletişim teknolojilerinde yaşanan ilerlemenin yakından takibi firmalar için bir gereklilik haline dönüşmektedir.
Bilgi-iletişim araçlarındaki gelişmelerin ticaretle entegre olmuş yüzü olarak karşımıza çıkan elektronik ticaret; firmaların doğru tüketiciye doğru araçlarla hızlı bir şekilde erişim sağlaması için en verimli yöntemdir. E-ticaret sayesinde, özellikle küresel pazarlarda faaliyet gösteren firmalar; daha kolay pazar çeşitlendirmesi yapabilmekte; daha etkin dağıtım kanalları ile operasyonel maliyetlerini düşürerek ve müşteri portföyünü genişleterek risk yapısını kontrol edilir konuma getirmektedir.
Gelecek dönemlerde; elektronik ticaret kullanım sıklığının küresel bazda arış trendini sürdürmesi, hane halklarının ve firmaların daha yüksek oranlarda e-ticaret işlemi gerçekleşmesini, online satış araçlarına erişimin firmalar rekabet edebilirliğindeki en güçlü araç konumuna gelmesi öngörülmekte.
Özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmeler fazla bir maliyete girmeden ücretsiz ve açık kaynaklı e-ticaret siteleri ile kendi sitelerini kurup daha çok kişiye ulaşarak kazançlarını arttırabilirler. Aşağıda sizler için en çok tercih edilen açık kaynak e-ticaret sitelerini sıraladım umarım yardımcı olur.
Magento, açık kaynaklı ve özgür bir e-ticaret web uygulamasıdır. İlk sürümü 31 Mart 2008 tarihinde duyurulan Magento, binlerce çözüm ortağı tarafından desteklenen ve Dünya çapında 150.000’den fazla işletme tarafından kullanılan bir açık kaynak kodlu e-ticaret platformudur. Magento alt yapısı sayesinde alışverişlerde PayPal veya kredi kartı ödemesi kabul etmektedir.
OpenCart anahtar teslim güçlü bir e-ticaret scriptidir. Opencart hızlı kurulum ve 6000′den fazla modül sayesinde, işletmeler düşük bir maliyet ile hazır tema ve modülleri kendi e-mağazaları için kolaylıkla düzenleyebilir ve geliştirebilir. Modüller sayesinde OpenCart altyapısını, alışverişlerde ödeme alırken PayPal veya Sanal Pos ile sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Woocommerce e-ticaret yapmak isteyenler için pratik ve kullanışlı bir çözümdür.Wordpress ile entegre çalışan Woocommerce kurulduktan sonra e-ticaret yapmaya olanak sağlıyor. Açık kaynaklı altyapılar için de güçlü bir entegrasyon desteği vermekte. Böylece Woocommerce eklentisiyle e-ticaret yapan birçok üye iş yeri bulunmaktadır.
Prestashop, 2007 yılında küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanabileceği bir e-ticaret yazılımı olarak piyasaya sürülmüştür. E-ticaret scriptleri arasında ücretsiz, kaliteli ve gelişmiş bir e-ticaret sitesi yapabileceğiniz bir yazılımdır. Dünya üzerinde 100 binden fazla kullanıcısı ve geliştiricisi bulunan Prestashop’u, oldukça çok fazla kişi tercih etmekte.